Започна посещението в Република Молдова  на българския държавен глава Румен

...
Започна посещението в Република Молдова  на българския държавен глава Румен
Коментари Харесай

Радев бе посрещат с шпалир от гвардейци на летището в Кишинев

Започна визитата в Република Молдова  на българския държавен глава Румен Радев по покана на молдовския президент Мая Санду.  Визитата се организира в подтекста на 30-годишнината от определяне на дипломатически връзки сред България и Молдова, което двете страни означават тази година, оповестиха от прессекретариата на президента .

На интернационалното летище в Кишинев българският президент беше посрещнат с шпалир от гвардейци. По-късно през днешния ден Румен Радев ще бъде посрещнат от молдовската си сътрудник Мая Санду в Президентския замък в Кишинев, където ще се проведат диалози сред двамата президенти и формалните делегации на България и Молдова. Утре Румен Радев ще посети град Тараклия и ще се включи в честванията по случай Деня на бесарабските българи – 29 октомври.

Сред тематиките на визитата ще бъдат последващото задълбочаване на комерсиалните и икономическите връзки сред България и Молдова, съдействието в региона на европейската интеграция и районното партньорство в Югоизточна Европа. Акцент на срещите на президента Радев ще бъде подложен и върху изискванията за запазване на културата и националната еднаквост на многочислената българска диаспора в страната. По публични данни общността ни в Молдова наброява над 50 000  души, като българите са шестата по бройка етническа група там.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР